Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

ДОНАТОРСКОМ АКЦИЈОМ ПРИКУПЉЕНО 830.000,00 ДИНАРА ДОНАТОРСКОМ АКЦИЈОМ ПРИКУПЉЕНО 830.000,00 ДИНАРА ЗА ДЕЧЈЕ ОДЕЉЕЊЕ ВАЉЕВСКЕ БОЛНИЦЕ

 

Заједничком донаторском акцијом Интернационалног уметничког студија „Радован Трнавац Мића“ из Ваљева и руских уметника, уз племенит гест чланова Хуманитарне организације „Споменак“, прикупљена су средства од 830.000,00 динара, која су према заједничког одлуци донатора опредељена за куповину потребних апарата за Дечје одељење Опште болнице Ваљево. Чланови Хуманитарне организације „Споменак“ из Београда откупили су целокупну поставку уметничких дела са изложбе „Србија на сликама руских уметника“, која је била отворена у Интернационалном уметничком студију „Радован Трнавац Мића“ у Ваљеву.

Захваљујући људима добре воље из организације „Споменак“ и реномираним руским уметницима широког срца, који су подржали хуманитарну идеју и донаторску акцију Интернационалног уметничког студија, Дечје одељење Опште болнице Ваљево биће боље опремљено, а најмлађим Ваљевцима пружиће се још квалитетнија здравствена помоћ и медицинска нега.

Када су руски уметници боравили у Ваљеву поводом изложбе у Интернационалном уметничком студију, били су одушевљени Србијом и гостопримством које им је те јесени 2013. године пружено у нашем граду и нашој земљи. Желели су да учине добро дело како би се на неки начин одужили за све лепе успомене и емоције које су са собом однели у Русију. Прихватили су идеју и предлог Интернационалног уметничког студија да целокупна изложена поставка слика буде употребљена у хуманитарне сврхе. Интернационални уметнички студио руским уметницима дугује захвланост, јер су препознали хуманитарну идеју Студија, и такође се захваљује члановима организације „Споменак“ што су учинили да се та идеја до краја спроведе у дело.

Велика је привилегија у тешким временима помоћи онима којима је истински та помоћ неопходна и увек добродошла. Због тога нам је посебно драго и поносни смо на ову акцију, јер је реализована кроз уметност која, баш као и хуманост, говори језик разумљив на целој планети, надахњује и испуњава срце и душу.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.