Opis projekta

Ева Мела рођена je 1956. године u Атини, Грчка. Завршила је графику на Академији ликовних уметности у Атини и дизајн и сликарство у Националној школи ликовних уметности у Паризу. Излагала је на многим самосталним и групним изложбама како у Грчкој, тако и у Немачкој, Бугарској, Француској, Пољској, бившој Чехословачкој и бившој Југославији. Члан је Удружења ликовних уметника Грчке. У Ваљеву је боравила први пут у августу 2000. године.

Никос Кристофоракис рођен је 1965. године у Атини, Грчка. Дипломирао дизајн, сликраство и вајарство код еминентних грчких професора. Ушествовао је на многим изложбама у Грчкој и иностранству.

Лиана Мелисарату рођена je 1964. године у Луксурији, Кефалонија, Грчка. Дипломирала је сликарство на Академији ликовних уметности у Атини. Члан је Удружења ликовних уметника Грчке. Учествовала је на многим самосталним и колективним изложбама у Грчкој, Мароку, Турској и бившој Југославији.

Петрос Каристинос рођен је 1954. године у Атини, Грчка. Завршио је сценографију у Школи за кинематографију и tелевизију „Ликогру Ставраку“ у Атини и сликарство на Акадамији лепих уметности у Фиренци. Излагао је у Грчкој, Италији, Немачкој, Турској и Србији.