Излагачка сезона у Интернационалном уметничком студију „Радован Трнавац Мића“ почела је ове године 2. маја свечаним отварањем изложбе „Простори душе“ словачке уметнице Ингрид Замечникове. Љубитељи уметности и поштоваоци сликарства су имали прилику да виде уља на платну различитих димензија на које је ауторка пренела своју душу, и најдубље емоције. Но, Ингрид Замечникова није љубоморно чувала свој тајни свет и најтананије осећаје само за себе, већ их кроз своју уметност показује и дели са публиком.
Ауторка изложбе се у свом обраћању присутнима на српском језику захвалила организатору, рекавши да јој је чест што излаже у галерији Радована Трнавца Миће, чију идеју би требало, како је рекла, да следе и уметници у Словачкој. „Студију, грађанима Ваљева и српском народу остављам на поклон уље на платну које сам назвала „Под окриљем“, на којем сам насликала анђела и желим да вас чува“, нагласила је овом приликом Замечникова.
Свечано отварање увеличао је својим наступом овдашњи црквени хор „Хаџи Рувим”, којим руководи професор Драган Васиљевић. На репертоару су се нашле: словачка народна песма “Хорички зелени”, дело Стевана Стојановића Мокрањца „Тебе појем“ и српска патриотска песма „Тамо далеко“.
Ова изложба је уједно премијерно презентујовањем дела сликарске сцене пријатељске нам земље, смештене између Дунава и Татри, Словачке.