Изложба младе аустралијске уметнице Натали Мекарти под називом „Аустралијски пејзажи“ отворена је 10.маја 2011.године у Интернационалном уметничком студију „Радован Трнавац Мића“ и том приликом приказано је 25 радова малог и средњег формата рађених на плочи и платну уљаним бојама и акварелом.

Натали Мекарти је рођена 1974. год. у Сиднеју где је 1999. год завршила Националну уметинчку школу – сликарски одсек и од тада излаже групно и самостално. Прву самосталну изложбу је имала 2007.год. и тада је представила своја прва дела пустињских пејзажа Аустралије. Данас живи и ради у Сиднеју, као сликар и као модератор у уметничком студију са људима са инвалидитетом. Добитник је више награда, али како каже, најдража јој је награда за Јавно сликање – сликање на стенама.

Слике које су љубитељи уметности могли да виде изражавају јединствене призоре промене светлости у безводном делу Аустралије, окер боја која преовладава на њеним сликама приказује пустињску област и специфичну боју која је јединствена за аустралијске пределе.

Приликом отварања изложбе, публици су се представиле ученице Музичке школе “Живорад Грбић” из Ваљева, Љубица Милутиновић-флаута и Јелена Лукић-гитара, које су прво у дуету извеле нумеру “Павана” коју је написао Габријел Форе а потом се представила Зорана Матић ученица другог разреда Средње музичке школе, одсек флаута, која је одсвирала “Капричо” од Кргина. И за крај, као солисту смо имали прилике да слушамо Јелену Лукић која је на гитари извела дело “Дан са мора” од Тарегина.