Поред изложбе из богате поклон колекције под називом „Уметност шест континената“, Интернационални уметнички студио „Радован Трнавац Мића“ приредио је у суботу, 19. маја, у оквиру манифестације „Ноћ музеја“ и концерт „Слобода звуком“, који је заказан за 21 сат.

На концерту су наступали тенор Марко Томић, Зоран Сиришки-гитара и Никола Савић-контрабас и овај трио je извеo програм тзв. популарне класике. У оквиру њиховог музичког представљања за „Ноћ музеја“, публика je, између осталог, могла да чује арију из опере „L`arlesiana“, као и наполитанске и руске песме. Гости њиховог концерта у Интернационалном уметничком студију били су хор „Vacapella“ и пијанисткиња Теодора Рафаиловић, ученица IV годинe Средње музичке школе „Живорад Грбић“ у класи професора Ивана Рабасовића.

У поставци „Уметност шест континенета“ која ће красити зидове Галерије у „Ноћи музеја“ и наредних месец дана, публика ће моћи да види слике, скулптуре и инсталације уметника из Аустралије, Сједињених Америчких Држава, Јужноафричке републике, Венецуеле, Мексика, Кубе, Јапана, Јужне Кореје, Грчке, Енглеске, Француске и Црне Горе.