„Од класичног до модерног, сликано акварелом“ назив је изложбе црногорског ликовног уметника Саве Павловића која је отворена у Инртернационалном уметничком студију 10. јуна 2014. године. Љубитељи и поштоваоци ликовног стваралаштва имали су прилику да виде 27 акварела које је аутор ове изложбе стварао у периоду од 2007. до 2013. године.

Потекао са крша црногорског приморја, школујући се у Сарајеву, Београду, Ријеци, усвршавајући се у риму, Атини, Паризу, Саво Павловић је у својим делима зналачки уклопио оно што је као дар са неба и богова добио, и оно што је је на свом путу од својих учитеља научио, али пре свега остајући веран свом пореклу и свом мору.

Као црногорски сликар медитеранске ширине и колорита, аутор нам у својим акварелима страствено открива многе необелодањене тајне овог нашег земног простора, бацајући пред нас неку шкољку, неки камен, неко дивно и тајанствено морско биће ухваћено у рибарску мрежу, неку бајковиту плажу, мамећи нас да се не задржимо само на првом утиску, на првом слоју лепоте, него да у својој души пронађемо стазу до суштине, до дна…

Саво Павловић рођен је у Бару 1947. године. Школовао се у Сарајеву, Београду и Ријеци. Усавршавао се у риму, Атини и Паризу. Члан је Удружења ликовних уметника Црне Горе. Имао је већи број самосталних, а учествовао је и на бројним групним изложбама. Добитник је многобројних награда. Бави се још и педагошким радом.