Обавештавамо Вас да је од четвртка, 8. октобра 2020. године, у Интернационалном уметничком студију „Радован Трнавац Мића“ отворена изложба „Дечја уметност“.

Ова изложба, коју је Интернационални уметнички студио, у сарадњи са основним школама традиционално отварао сваке године за Дан града, због пандемије корона вируса, померена је за месец октобар, па смо је ово године отворили у склопу програма Дечје недеље.

На изложби су представљени најбољи радови ученика од V до VIII разреда основних школа које се налазе на територији града Ваљева, по избору њихових наставника и професора Ликовне културе. И ове године, поред селектованих радова ђака свих 7 градских школа, у поставку су укључени и радови основаца из 7 сеоских школа: Бранковине, Ваљевске Каменице, Диваца, Драчића, Доњих Лесковица, Попучака и Поћуте.

Поставка броји 43 рада, при чему је из сваке школе изложено по 3 рада, изузев ОШ „Нада Пурић“ која се представила са 4 цртежа, јер је у изложбу укључен и рад Одељења ученика са посебним потребама ове школе. Пред ученицима је била слободна тема, као и техника по избору, тако да изложбу одликују радови различитих предмета интересовања, идеја и запажања, веселих боја, каква је уосталом и дечја машта.

Изложбом „Дечја уметност“ Интернационални уметнички студио даје велику подршку нашим младим будућим уметницима да наставе да се исказују кроз свој ликовни рад и да у њему уживају, јер је то итекако важно у развоју целокупне личности сваког детета.