Ове године под слоганом „Отвори очи у ноћи“ одржана је европска манифестација „Ноћ музеја“, у којој већ 8 пут учествује са својим програмом и Интернационални уметнички студио „Радован Трнавац Мића”.

У галерији Студија постављена је изложба „Из колекције Студија” у оквиру које су  посетиоци могли да виде радове уметника из Русије, Пољске, Јужноафричке Републике, Кубе, Турске, Немачке, Аустралије, Јапана и Грчке.

У склопу главног дела програма одржан је солистички концерт нашег Ваљевца Игора Никића, професора хармонике, дипломца Музичке академије у Источном Сарајеву. Он је за ову прилику, на електричној хармоници, одсвирао познате композиције у џез обради. На репертоару се нашла музика из филма „Кум”, Руска народна песма „Очи чарније” у аранжману Арт ван Дама, мексичка композиција „Бесаме Муцхо”, „Беле руже” Шабана Бајрамовића, „Цон те партиро” коју изводи Андреа Бочели, „Је Веуx” од Заз, „Руски тањец” Георги Шендерјова и друге.

Концерт су отворили наши најмлађи суграђани, ученици Основне музичке школе „Живорад Грбић”. Прво је наступала Николина Маџаревић, ученица 1. разреда виолине у класи професорке мр Снежане Стевановић, која нам је одсвирала Глукову „Веселу игру“. Потом је публика могла да чује Николу Лукића, ученика 5. разреда хармонике, у класи проф. Владимира Обрадовића, који је извео Дербенкову „Трку времена“. Као представник најмлађе генерације, последњу смо чули Искру Сабо, ученицу  1. разреда гитаре, у класи проф. Милоша Поповића, која је одсвирала Карулијев „Валцер“.