„ЈУЧЕ, ДАНАС, СУТРА“

Догађај којим је симболично затворена излагачка сезона 2014. била је ретроспективна изложба слика и објеката Радована Трнавца Миће, идејног творца Интернационалног уметничког студија, која је отворена 23. децембра 2014. године. Изложба названа „Јуче, данас, сутра“ пред публику је донела 17 слика и објеката средњег и већег формата насталих у периоду од 1976. године до данас. Неколико изложених радова настало је у атељеима на доковима Њујорка, у којем је аутор некада живео и стварао, док је највише оних из његовог београдског атељеа.

Ова изложба представља известан омаж ретроспективној изложби Радована Трнавца Миће која је пре скоро 2 деценије била отворена у Народном музеју у Београду, а поводом 150 година постојања ове националне установе културе.

Свечано отварање имало је хуманитарну ноту, имајући у виду да се за ову изложбу штампала репродукција одабраног дела аутора, која је са његовим својеручним потписом исте вечери продавана по симболичној цени од 500,00 динара. Планирано је да се од прикупљеног новца купе новогодишњи пакетићи за децу која одрастају без родитељског старања у Ваљеву. У овој скромној хуманитарној акцији поред Студија, учешће су узели штампарија „Ваљево принт“ и Атеље „Витез“.

У програму свечаности отварања изложбе наступили су ученици М.Ш. „Живорад Грбић“.