Свечано отварање изложба под називом „Савремени интернационални акварел“ уприличено је у Интернационалном уметничком студију 26. октобра у 19 часова. Као што се из самог наслова изложбе наслућује, реч је о групној изложби у којој је представљено 86 дела рађених техником акварела.

Пред публиком се се нашли радови 71 уметника, из 48 земаља света, са 6 континената. Сваки од аутора нам је на један својстен уметнички начин презентовао своје уметничко дело и показао изванредно познавање акварела, као врло захтевне ликовне дисциплине. Гледајући представљене радове, посматрач долази до закључка да се ови уметници врло озбиљно баве акварелом, који захтева нарочиту вештину, ликовност, време и свакако познавање технике, да би резултат био на овако високом нивоу, који је присутан на овој изложби.

Потписници изложених акварела истакнути су светски уметници који долазе из Индије, Бразила, Малезије, Новог Зеланда, Маурицијуса, Индонезија, Непала, Марока, Египта, Вијетнама, Тајвана, Филипина, Ирана, Малте, Италије, Еквадора, Литваније, САД, Холандије, Финске, Румуније, Уругваја, Турске, Македоније, Јапана, Казахстана, Перуа, Јерменије, Грчке, Молдавије, Летоније, БиХ, Мађарске, Бангладеша, Пакистана, Француске, Естоније, Бугарске, Украјине, Тајланда, Русије, Црне Горе, Немачке, Белорусије, Хрватске, Словеније, Пољске и Србије.

Директорка Мирјана Војић специјално се на свечаном отварању ове изложбе захвалила господину Пеђи Аћимовићу, директору директору Галерије „А“ из Београда, на свесрдној помоћи приликом организовања и реализације ове изложбе.

У музичком делу програма, наступиле су младе флаутискиње: Ива Бошковић, Нина Андрић, Ивана Марковић, Дијана Мижић и Андријана Матић, ученице О.М.Ш. „Живорад Грбић“, у класи професорке Слободанке Васиљевић-Љујић.