Част да буде први културни догађај на 23. градском летњем фестивалу „Тешњарске вечери“ припала је изложби турске уметнице Сетенај Озбек која је уприличена у Интернационалном уметничком студију „Радован Трнавац Мића“ 7. августа у 19 часова.

Гошћа из Истанбула Сетенај Озбек у свом премијерном представљању српској публици изложила је 12 радова великог и средењег формата, рађених уљем и акриликом на платну, који су настали од 2005. године до данас. Она се на свечаном отварању посетиоцима обратила на српском језику речима: „Добро вече пријатељи, добро дошли на моју изложбу!“. У свом кратком говору захвалила се организаторима на позиву и изразила задовољство својим учешћем на „Тешњарским вечерима“. Посебно је нагласила да се нада да је ово само почетак дивног пријатељства и сардње са њеним новим српским пријатељима.

Свечано отварање изложбе „ Уметност кроз простор и време“ својим присуством увеличали су Заменик амабасадора Aмабасаде Турскe у Београду господин Серкан Гедик са супругом Михретом, градоначелник Ваљева Зоран Јаковљевић и Председник Скупштине нашег града Горан Лучић.

У пратећем програму наступили су млади музички таленти, флаутискиња Мина Радић и гитариста Виктор Ђукнић, ученици III разреда средње Музичке школе „Живорад Грбић“.