У Интернационалном уметничком студију је после дванаест година уприличена изложба најновијих слика и објеката Радована Трнавца Миће, идејног творца и утемељивача ове културне институције. За назив изложбе узет је његов мото и водиља која гласи „Смисао душе је мисао, а ја сликам као што мислим“.

Господин Трнавац је многобројној публици, овога пута, представио 18 слика и објеката средњег и већег формата. Реч је о радовима насталим у протекле 2 године. Иста поставка креће пут света и прво ће у 2010. години бити изложена у Словачкој, тачније у Галерији Удружења визуелних уметника у Братислави, а потом и у Трнави.

Као и протекле 3 деценије, и нови радови Миће Трнавца су провокативни, снажни, вишесмислени, момантално допадљиви и захтевају тумачење. Итекако су тематски атрактивни, иду у корак са временом, изазивају реакцију, терају нас на размишљање и одгонетање.

Изложба, која је симболично означила завршетак успешне излагачке сезоне у Интернационалном студију, била је повод више да се покрене мала хуманитарна акција. Наиме, од продаје постера са репродукцијама и потписом Миће Трнавца, Студио је децу без родитељског старања у Ваљеву обрадовао пакетићима за Српску Нову годину.

У овом скромном хуманитарном гесту, поред Интернационалног уметничког студија, придружили су се и штампарија „Ваљево принт“, предузеће „Ирма“ и атеље „Витез“.

На свечаности поводом отварања изложбе Миће Трнавца наступили су: Омладински мешовити хор „Абрашевић“ из Ваљева, који је под диригентском палицом Проф. Драгана Васиљевића извео француске и италијанске серенаде, као и ваљевски песник Љуба Пјевчевић, који је одрецитовао песму посвећену великој српској сликарки Надежди Петровић.