Изложба под називом „Белорусија на платнима Виктора Тихонова“ отворена је у Интернационалном уметничком студију 15. маја у 19ч. Белоруски уметник Виктор Тихонов, који у својој родној земљи, а и широм Европе слови за значајног ликовног ствраоца, представио је пејзаже на 32 платна великих и средњих формата. Радови изложени у галерији Студија говоре да је природа за Тихонова неисцрпан извор инспирације, а техника којом су рађени указује на препознатљив и снажан уметнички изражај.

Изложбу је отворио господин Сергеј Балашченко, Конзул амбасаде Белорусије у Београду, уз чију је свесрдну помоћ организован овај културни догађај.

Свечано отварање увеличали су својим наступом матуранати ваљевске Музичке гиманизије, трио хармонике: Слободан Недић, Никола Јефтић и Александара Николић. Они су извели који је припремио професор Сретен Недић, а реч је о Дербенковом „Шпанском плесу“.

Виктор Тихонов у свом стваралаштву велику пажњу посвећује директном утицају човека на природу, околину, па и на људске животе! Цео један његов сликарски опус био је посвећен селима која су напуштена услед нуклерне катастрофе у Чернобилу. „Туга напуштених села“ наслов је и документарног филма посвећеног тој теми, а чији је коаутор управо Виктор Тихонов. Посетиоци изложбе су такође имали прилику да на свечаном отварању погледају овај филм, који је поред белоруског и енглеског преведен и на српски језик.