Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

ВЕЛИКО ИНТЕРЕСОВАЊЕ ПУБЛИКЕ ЗА СТВАРАЛАШТВО НАЈМЛАЂИХ

У склопу прославе Дана Града, синоћ је у Интернаионалном уметничком студију отворена изложба „Дечја уметност“. На овој групној изложба представљени су селектовани радови ученика свих градских основних школа од V до VIII разреда, које су одабрали њихови професори ликовне културе. Поставка броји 43 дечја рада, при чему је из сваке школе изложено по 6 радова, изузев ОШ „Нада Пурић“ која се представила са 7 цртежа, јер је у изложбу укључен и рад Одељења ученика са посебним потребама ове школе.

Пред ђацима основцима била је слободна тема, као и техника по избору, тако да ову изложбу, која промовише даровите ученике нашег града, одликују радови различитих предмета интересовања, идеја и запажања, са израженим јаким и веселим бојама, баш каква је и дечја машта.

Директорка Интернационалног уметничког студија Мирјана Војић прогласила је најуспешније ауторе, доделила им дипломе и уручила награде које је обезбедило предузеће „Босис“. Жири у саставу професора ликовне културе: Добрила Марковић, Жељко Виторовић, Мирјана Лукић, Тамара Пантић, Милица Пантић и Драган Мандић, гласао је за своје фаворите и одабрао 4 најуспешнија излагача који су имали исти број гласова.

Најуспешнијим ауторима овогодишње изложбе „Дечја уметност“ проглашени су Милица Гајић (8-1, ОШ „Десанка Максимовић“), Јана Тоскић, 7-1 (ОШ „Нада Пурић“), Тијана Тодорчевић (7-3, ОШ „Нада Пурић“) и Анастасија Јовић (6-4, ОШ „Милован Глишић“). Интернационални уметнички студио одлучио је да специјалну награду додели и ученицима одељења са посебним потребама ОШ „Нада Пурић“ за њихов рад „Ватромет“.

Обраћајући се у име Града, члан Градског већа задужен за питања културе Дејан Богојевић рекао је да ово јако значајна изложба и најлепши сегмент програма овогодишње прославе Дана Града, јер у оквиру „Дечје уметности“ имамо комплетну подршку стваралаштву најмлађих, али и подстрек за њихов даљи рад.

Интернационални уметнички студио наставиће да кроз „Дечју уметност“ промовише младе будуће уметнике и пружи им велику подршку да и даље наставе да сликају и стварају, јер стварати уметност и уживати у њој изузетно важно је за развој целокупне личности сваког детета. Стварајући уметност, деца између осталог граде самопоштовање, јер имају прилику да искажу шта мисле и осећају.

У склопу музичког дела програма свечаног отварања изложбе „Дечја уметност“ наступили су Гудачки оркестар Основне музичке школе „Живорад Грбић”, у клавирској пратњи Тијане Маџаревић, под диригентском палицом мр Снежане Стевановић и квартет флаута „Коло“ који ради под руководством професорке Слободанке Васиљевић Љујић.

Изложба ће бити отворена до 14. априла 2018. године.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.