Свечано отварање изложбе „Дечја уметност“ уприличено је 24. марта 2017. године у Галерији Интернационланог уметничког студија, у оквиру које су представљени радови ученика од V до VIII разреда ваљевских основних школа. Ова изложба дечјих радова организоване је у склопу прославе обележавања Дана града.

На свечаности отварања, коју су својим музицирањем увеличали ученици Музичке школе „Живорад Грбић“, публика је имала прилику премијерно да види 22 дечија цртежа, које су професори и наставници ликовне културе у седам градских основних школа одабрали да презентују њихову школу на овој интересантној и ведрој изложби. Једино је Основна школа „Нада Пурић“ представљена са четири рада, јер је у изложбу уврштен и заједнички рад ученика шестог разреда Одељења деце са посебним потребама ове школе.

У име Града Ваљева, присутнима се обратио Дејан Богојевић, члан Градског већа задужен за културу који је похвалио идеју о организовању овакве изложбе, нагласивши важност рада са децом.

Отварајући изложбу „Дечја уметност“ директорка Интернационалног уметничког студија Мирјана Војић рекла је да Студио и убудуће планира да организује овакве, али и друге сличне акивности у којима ће бити укључени наши најмлађи суграђани. Представницима школа она је уручила поклон постере, које је за ову прилику штампао Студио, а на којиим се налазе сви изложени дечји радови.

Пред ђацима основцима је била слободна тема, као и техника по избору, тако да изложбу одликују радови различитих предмета интересовања, идеја и запажања, рађени различитим техникама, са израженим јарким и веселим бојама, баш каква је дечја машта.

Захваљујући овим ученицима, можда будућим уметницима, чији су радови изложени у Галерији Студија, публика ће до 17. априла моћи да ужива у најспонтанијем ликовном стваралаштву, какво је заправо дечје стваралаштво.