Интернационални уметнички студио је за овогодишњу манифестацију „Ноћ музеја“ уприличио отварање изложбе великих формата из своје колекције, које је било пропраћено концертом ученика овдашње Музичке школе „Живорад Грбић“.

Врата галерије била су отворена за посетиоце „Ноћи музеја“, како то већ и четворогодишња пракса налаже, од 18 сати до 02 изјутра. Љубитељи и поштоваоци ликовне уметности имали су прилику да уживају у великим платнима уметника из Америке, Русије, Украјине, Кубе, Немачке, Грчке, Пољске, и изложбу је те вечери видело преко 150 наших суграђана.

У музичком делу програма наступили су млади таленти Немања Јанковић и Лазар Пушић. Немања Јанковић је ученик II разреда Музичке школе, одсек- гитара, у класи професора Драгана Николића, и он нам је одсвирао „Валцер за Тању“ и Брауерову „ Етиду“. Док се Лазар Пушић, ученик I године Средње музичке школе, одсек-хармоника, у класи професора Владимира Обрадовића, представио Скарлатијевом „Сонатом у г-дуру“ и „Шпанском Свитом“ од А. Белошицког.

Током дана Интернационални уметнички студио посетио је и Министар културе Србије господин Небојша Брадић, који је те вечери и званично отворио манифестацију „Ноћ музеја“ у Ваљеву испед Куле Ненадовића.