У Интернационланом уметничком студију је 14. јануара била приређена додела пакетића деци без родитељског старања у Ваљеву. Организаторима ове акција жеља је била да тај први дан Српске Нове године почне с радошћу онима којима је то преко потребно.

Овај хуманитарни гест започет је 23. децембра 2009. године на свечаном отварању изложбе нових слика и објеката Радована Трнавца Миће под називом „Смисао душе је мисао, а ја сликам као што мислим“.

Идеја је била да новцем од продаје постера са репродукцијама и потписом аутора изложбе, а који су штампани уместо каталога, купимо новогодишње пакетиће и тако обрадујемо тридесетдеветоро деце који у нашем граду одрастају без родитеља.

Љубитељи уметности, и људи добре воље из нашег града и Београда, који су посетили изложбу, великодушно су прихватили позив за учешће у нашем скромном подухвату. Сакупљено је око 30.000,00 динара, што није занемарива сума у овако тешким временима.

Поред Интернационалног уметничког студија, учешће у акцију узели су и штампарије „Ваљево принт“ и „Босис“, предузеће „Ирма“ и атеље „Витез“, даровањем својих календара, роковника, оловака, специјалних туба за паковање постера и слично!