У акцији „Озелени Ваљево – улепшај живот“ уређен је и разноврсним дрвећем и украсним растињем улепшан парк око Интернационалног уметничког студија „Радован Трнавац Мића“. Покровитељ ове акције озелењавања је ваљевска команија „Еуропром“, а у њој су учествовали чланови Удружења акцијаша и волонтера Ваљева, Канцеларија за младе, ђаци из основних школа „Владика Николај Велимировић“ и „Милован Глишић“, као и ученици средње Екеномске и Пољоприредне школе. Засађено је 73 саднице различитих врста дрвећа, украсног жбуња, зимзелених четинара и туја, тако да ће парк око Студија „Трнавац“ бити још лепши када озелене и процветају засађени кугласти багремови и кугласте каталпе, стубасти пирамидални црвени јавори, лаванда, берберис и клека. У акцији „Озелени Ваљево – улепшај живот“ уређен је и разноврсним дрвећем и украсним растињем улепшан парк око Интернационалног уметничког студија „Радован Трнавац Мића“. Покровитељ ове акције озелењавања је ваљевска команија „Еуропром“, а у њој су учествовали чланови Удружења акцијаша и волонтера Ваљева, Канцеларија за младе, ђаци из основних школа „Владика Николај Велимировић“ и „Милован Глишић“, као и ученици средње Екеномске и Пољоприредне школе. Засађено је 73 саднице различитих врста дрвећа, украсног жбуња, зимзелених четинара и туја, тако да ће парк око Студија „Трнавац“ бити још лепши када озелене и процветају засађени кугласти багремови и кугласте каталпе, стубасти пирамидални црвени јавори, лаванда, берберис и клека.

„Све похвале и велика захвалност организаторима, спонзорима и свим учесницима ове дивне акције. Простор око наше галерије предивно ће изгледати када се дрвеће и украсно жбуње буде развило, када буде олистало и добило своје праве боје. Надамо се да ће наши посетиоци од сада долазити не само да уживају уметничким делима које излажемо, већ и у дивно уређеном парку, који уз адекватну расвету и неколико парковских клупа може заиста да постане идеалан амбијент за „уметнички бег“ од градске вреве и асфалта. Када спојите природу и уметност, то је комбинација која сигурно свакоме прија“, каже директорка Интернационалног уметничког студија „Радован Трнавац Мића“.

У акцији је учествовало преко 100 акцијаша и волонтера, међу којима је било наших најмлађих суграђана, као и оних искусних вишеструких ударника, који су учествовали на бројним омладинским радним акцијама широм старе Југославије.

„Свим нашим суграђанима желимо да покажемо да оваквим видовима акција може да се уреди своје окружење и да заједнички можемо да уредимо ваљевске паркове. Надам се да ће овај парк Интернационалног уметничког студија убудуће бити понос града“, истакао је Љубомир Крстић, председник Удружења акцијаша и волонтера Ваљево.

Компанија Еуропром подржала је ову акцију и донирала 60 садница које ће улепшати простор око Интернационалног уметничког студија. ПР менаџер компаније Еуропром Бојана Перић рекла је да је ово још један степеник ка томе да наш град буде доста зеленији и здравији и позвала друга предузећа и појединце да се укључе и дају свој допринос како би ова еколошка прича наставила да живи даље.

Градоначелник Ваљева др Слободан Гвозденовић дао је подршку целој организацији да се Ваљево озелени и природа заштити.

„Ово је једна озбиљна организација коју ће Град подржати и са простором и материјалном потпором. Очекујем да овакве ствари наставимо, не само када је озелењавање у питању, него и уклањање разног отпада и чишћење дивљих депонија“, казао је градоначелник Гвозденовић.

Пројекат озелењавања парка око Интернационалног уметничког студија урадила је дипломирани инжењер пејзажне архитектуре Олга Јанковић, запослена у Градској управи Ваљево, која је задовољна обављеним послом.

„Када све што смо засадили израсте и развију се саднице, парк ће изгледати разнолико и шарено, биће испуњен са прегршт боја. Посадили смо између осталог дрвореде кугластог багрема и пирамидалне стубасте црвене јаворе који стварно изгледају прелепо. На самом уласку, где су скулптуре, у облику спиралних форми засађени су племенити четинари Смарагди. Мораћемо да их орезујемо и редовно одржавамо, али се надам да ће уз помоћ „Видрака“ прелеп изглед тог растиња успети да опстане и да потраје“, наглашава Олга Јанковић и додаје да ће се на лето видети сва лепота боја која се желела постићи овим пројектом и целокупном акцијом озелењавања овог парка.