Поштовани пријатељи!

У недељу, 8. августа 2021. године у 19,30 часова, у Интернационалном уметничком студију „Радован Трнавац Мића“, у оквиру традиционалних 34. „Тешњарских вечери“, биће одржан концерт под називом „Музиком кроз свет“. Концерт је плод сарадње Студија са професором музичке културе, Марком Томићем и ученицима Ваљевске гимназије и Музичке школе „Живорад Грбић“.

Специјално састављен репертоар са савременим и традиционалним делима из Шкотске, Шведске, Пољске, Француске, Литваније, Мађарске, Русије, Македоније и Србије, на концерту ће извести двоје ученика Ваљевске гимназије: Димитрије Милошевић – бас гитара и Марија Урошевић – хармоника, клавир и вокал и ученица Музичке школе и Ваљевске гимназије Кристина Степановић – флаута.

Позивамо вас да испратите овај концерт и уживате у звуцима светске музике, коју ће у простору наше галерије додатно оплеменити групна изложба уметничких радова из наше богате колекције. Посетиоци ће моћи да погледају дела уметника из Мексика, Јужноафричке Републике, Белорусије, Енглеске, Русије, Јужне Кореје, Америке, Француске, Пољске и Македоније.